Новини Слънчев Бряг Полицията в Слънчев Бряг с нов карцер
Полицията в Слънчев Бряг с нов карцер ПДФ Печат Е-мейл
Вторник, 08 Май 2012 00:00

С ново помещение за задържани лица разполага Районното управление на полицията в Слънчев бряг. Това каза Генчо Памукчийски, началник сектор "Охранителна полиция" в РПУ - Несебър.

Плажовете на Дюни, Слънчев бряг със Син флаг

"Благодарение на МВР и министър Цветан Цветанов бяха отпуснати 120 000 лева, с които се направи ново помещение за задържани лица, в което могат да бъдат задържани до 8 души", обясни той. То се намира в Районното управление на Слънчев бряг.

"За летен сезон 2012 сме предвидели 4 велопатрула и възстановка на нарядите, направени за Слънчев бряг, Несебър, Св. Влас, Равда и Обзор. Очакваме около 230 командировани служители за четирите месеца - юни, юли, август и септември. С тези сили ще работим по обезпечаване на обществения ред", допълни Памукчийски.

"От командированите служители от вътрешността на страната ще има 10 разследващи полицаи, 10 служители, работещи по линия на джебчийските кражби, които са хит лятно време при нас и останалите са по Охрана на обществения ред и Пътна полиция", посочи още той. "Имаше предложение от наша страна до кмета на община Несебър и Общинския съвет и на сесия през месец април беше прието изменение на Наредба №1 за охрана на обществения ред на територията на общината в чл. 2 се прибави нова ал. 6, в която се забранява носенето на хладни оръжия на обществени места и новия алинея 7, която забранява ползването на пневматично оръжие, въздушни пушки, на територията на жилищните площи. Считаме, че в късните часове, вследствие на употреба на алкохол, когато споровете прерастват в други по-груби форми и се използва и хладно оръжие идеята ни е да не допускаме тежки наранявания и смърт, каквито случаи имаме от лято 2011", посочи още Памукчийски.

Освен джебчийските кражби за лятото в района на Несебър са характерни и измами на чейндж бюрата. "Там се предприели и по-драстични мерки и през миналото лято имаме с 50% намаление на сигналите за измами на валутно-обмени бюро спрямо предходната 2010 година. Тази година също сме предприели мерки в тази посока като съгласно чл.4 от Наредба 10 на община Несебър издаваме разрешения за валутно-обменни бюра на временни обекти", каза още той. "За предстоящия сезон и абитуриентските балове на 15 май сме поканили охранителните фирми, които работят на територията на община Несебър, Слънчев бряг да проведем среща като целта е да стиковаме взаимодействията и да изчистим проблемите, които сме имали през сезон 2011. Срещата е за по-добро взаимодействие и спазване на Закона за частната охранителна дейност", обясни Памукчийски.

Източник: burgas24.bg

 
English (United Kingdom)

Комплекс Елит 2
к.к. Слънчев бряг 8240
България

Мобилен телефон: (+359) 879 643434
Е-мейл: elit2hotel@gmail.com


Цени на апартаменти под наем
В зависимост от вида на апартамента, активността на сезона и броя на нощувки.

Цени | Резервация

FacebookTwitterКомплекс Елит 2 , апартаменти под наем в Слънчев Бряг.Всички права запазени.